Head
- jehněčí maso 750 g
- česnek 2 stroužek
Na jogurtový dip
- koriandr 1 svazek
Head
Postup přípravy
Pusťte se do toho: 1. V míse smíchejte ingredience na burgery a vše dobře promíchejte, nejlépe rukama. Ze vzniklé hmoty vytvarujte 6-8 bochánků. Do každého udělejte palcem mělký důlek. Zajistíte tím rovnoměrné propečení a burgery se nebudou během grilování nafukovat. Připravené bochánky zakryjte fólií a dejte je do lednice, alespoň na 30 minut.2. Pusťte se do přípravy jogurtového dipu. V menší misce smíchejte rajčata, jogurt, koriandr, cibuli a šťávu z citronu. Osolte a opepřete dle chuti. Připravený dip zakryjte fólií a dejte stranou, ideálně do lednice.3. Připravte gril na přímé grilování. Burgery grilujte 4-5 minut z každé strany. Během poslední minuty grilování opečte housky na přímém žáru ukrojenou stranou dolů.4. Hotové burgery naskládejte do housek a podávejte spolu s jogurtovým dipem.