Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Jahodový koláč

8 porcí
do 2 hodin
Jahodový koláč
Jahodový koláč
Užijte si dobu, kdy jsou jahody v nejlepší kondici. Voňavý a nebesky dobrý symbol začínajícího léta vám zaručeně zvedne náladu. Zvlášť když ho použijete do téhle sladké dobroty...
Reklama
Reklama

Postup

  1. Z uvedených ingrediencí vypracujte těsto, kterým vyložte vymazanou a vysypanou formu. Těsto jemně propíchejte vidličkou, aby nevykynulo. Poté formu překryjte pečicí fólií a zasypte fazolemi, aby těsto moc nevyběhlo a zůstalo nízké. Pečte v předehřáté troubě deset minut na 180 °C. Po upečení nechte korpus vychladnout.
  2. Na náplň si mléko ochuťte vanilkovými semínky z rozříznutého lusku a ohřejte. V míse vyšlehejte žloutky s moučkovým cukrem a škrobem. Přilijte mléko a směs míchejte ve vodní lázni, dokud nezhoustne.
  3. Na vychladlý korpus nalijte náplň. Jahody ponechte vcelku a vyskládejte je navrch. Marmeládu nechte chvilku rozehřát, aby se lépe roztírala, a pomažte jí špičky jahod.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama