Suroviny
- jablko 3 kusy
- listové těsto 1 kus
- cukr moučka 1 dávka
- mletá skořice 1 dávka
- moučkový cukr 1 dávka
- smetana 1 kus
- hořká čokoláda 1 balení
- olej 1 dávka
- hladká mouka 1 dávka
Postup přípravy
1
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na centimetrová kolečka, obalíme je v cukru a skořici
Na vále si rozválíme těsto, na plát položíme připravená jablečná kolečka, těsto mezi jablky rozkrájíme tak, abychom mohli každé kolečko zabalit zvlášť
Takto připravené dáme zamrazit (lépe se to pak smaží)
2
Na pánev nalijeme olej,olejem nešetříme, když je zcela rozpálen, vložíme jablka a smažíme z obou stran dozlatova
Hotová jablka položíme na papírový ubrousek, abychom odstranili přebytečný tuk
Hotová jablka obalíme v moučkovém cukru a skořici
Na talíři ozdobíme šlehačkou a postrouháme čokoládou a servírujeme