Suroviny
- jablko 3 kusy
- citronová šťáva 1 dávka
- cukr 4 lžíce
- máslo 1 dávka
- smetana 200 g
- hladká mouka 1 dávka
- mouka 100 g
- bílek 1 kus
- vejce 1 kus
- sůl 1 špetka
- ementál 75 g
Postup přípravy
1
Smetanu, vejce, sůl, mouku a sýr ušleháme metlou
Těsto necháme hodinu odpočinout
Potom vmícháme tuhý sníh z bílku
Oloupaná a odjádřená jablka příčně nakrájíme na kolečka, zakapeme citronovou šťávou a obalíme v mouce
Kolečka jablek obalíme jednotlivě v těstíčku tak, aby ulpělo i na okrajích
2
Na rozehřátém másle jablka dozlatova osmažíme a posypeme cukrem
3
V kovové míse ušleháme do pěny žloutky s vanilkovým cukrem
Mísu dáme do vodní lázně a všleháme červené víno
Šleháme, dokud pěna není hustá
Voda ve vodní lázni se nikdy nesmí vařit
Vinnou pěnu rozlijeme na talíře a k ní naaranžujeme osmažená jablka