Suroviny
- hovězí roštěná 1 kg
- cibule 2
- hladká mouka
- sůl
- pepř
- olej
Postup přípravy
- Omyté plátky hovězího masa si dobře naklepeme, osolíme a opepříme. Do hrnce nalijeme olej a až bude rozpálený, orestujeme si maso, které po chvilce vyndáme. Na olej vsypeme nakrájenou cibuli a opatrně ji orestujeme dozlatova.
- Vrátíme maso, zalijeme vodou smíchanou s masoxem a necháme vařit do měkka. Zatím si v osolené vodě uvaříme rýži. Měkké hovězí plátky vyndáme a doděláme omáčku.
- V hrnku si rozmícháme mouku s vodou na zahuštění a vlijeme do hrnce a za stálého míchání povaříme, až omáčka zhoustne.
- Do čistého kastrolu dáme uvařené roštěnky a omáčku na maso přecedíme. Nakonec dochutíme solí a pepřem, polévkovým kořením. Podáváme s rýží.
Autor receptu: Jarmila Blažková