Suroviny
- mleté vepřové maso 500 g
- česnek 4 stroužky
- vejce 4
- hladká mouka 1 PL
- strouhanka
- cibule 2
- sůl
- pepř
- majoránka
Postup přípravy
- Mleté maso osolte a opepřete a přidejte rozetřený česnek.
- Do mísy pak vyklepněte vejce, vsypte mouku a strouhanku. N
- akonec vmíchejte najemno nakrájenou cibuli. Dochuťte rozetřenou majoránkou. Plech potřete olejem (nebo vyložte pečicím papírem).
- Rukou namočenou ve studené vodě tvořte bochánky a z nich placičky. Pečte je v troubě předehřáté na 200°C asi 15 minut.
- Podávejte s najemno pokrájenou jarní cibulkou, domácím kečupem a hořčicí s cibulí.
- Ozdobte bylinkou, nakládanou okurkou a podávejte s pečivem a pivem.
Autor receptu: Jaroslav Sapík