Suroviny
Postup přípravy
- Nejdříve si připravte základ na polévku Na sádle nechte zesklovatět cibulku, zaprašte ji moukou a zalijte vývarem, v němž jste si už předvařili uzené maso.Promíchejte, osolte, opepřete (se solí opatrně, uzené už bývá dost slané)
- Přidejte dva stroužky česneku pokrájeného na plátky, vraťte předvařené uzené maso a vařte, dokud maso nezměkne.
- Bílé fazole uvařte doměkka. Když pospícháte, je možné uvařit je v polévkovém základu spolu s masem. Lepší je ale uvařit fazole zvlášť, dosáhnete tak lepší chuti
- Uvařené maso oberte od kostí, nakrájejte na menší kousky, vraťte do polévky´.
- Přilijte vařené fazole i s vývarem, přiveďte k varu, přidejte majoránku a ještě dochuťte, jak to máte rádi
- Podávejte s pečivem
- Takto připravenou polévku pak ještě můžete zjemnit například sladkou smetanou