Suroviny
Postup přípravy
- Maso osolte, opepřete a zprudka opečte na oleji, aby se zatáhlo. Přidejte na větší kusy pokrájenou šalotku a rozmarýn. Dejte do trouby předehřáté na 170°C a pečte asi hodinu a půl nebo až bude maso měkké.
- Zatímco se maso peče, připravte si kedlubny.
- Oloupejte je - mladé středové lístky uchovejte. Pak je pokrájejte včetně lístků na kostičky nebo nudličky. Vložte do osoleného a lehce oslazeného vývaru a vařte asi 10 minut. Kedlubny musí zůstat křupavé. Slijte je a vývar uchovejte.
- V kastrolu rozpalte olej na střední teplotu. Přisypte mouku a promíchejte na hladkou jíšku. Za stálého míchání ji zalijte 100ml vývaru z kedluben a smetanou. Asi 15 minut povařte, dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem.
- Vařené kedlubny lehce pocukrujte a smíchejte s připraveným bešamelem. Přidejte hrášek a čerstvě nasekaný kopr a podávejte s kůzlečí pečení.