Martin radí: Tapenádu mažeme jako pomazánku na chleba, nebo ji můžeme použít jako podklad na toasty, na které můžeme dále dát: hrubozrnnou sůl, sušená rajčata, ančovičky, tuňáka atd. Tapenádu rovněž můžeme použít na těstoviny, grilovanou zeleninu, do salátů apod.
Nejprve si připravíme tapenádu. Všechny ingredience rozdrtíme v hmoždíři. Můžeme použít i ruční šlehač.
Očistíme citrón pod vodou kartáčkem a osušíme. Polovinu kůry nastrouháme najemno na dno salátové mísy. Přidáme tvaroh a tapenádu.
Opepříme a hněteme vidličkou, dokud se všechny ingredience nespojí.
Položíme plátek lososa na kuchyňskou linku. Do středu vložíme jednu osminu směsi a několik lístků rukoly, ty necháme volně vyčnívat ze závitku. Svineme plátky lososa na volno tak, aby vznikl tlustý závitek. Totéž provedeme s ostatními plátky a zbývající směsí.
Pažitku spaříme několik sekund ve vařící vodě, aby změkla. Zavážeme každý závitek z lososa stéblem pažitky.
Závitky položíme na tác, zakryjeme fólií a až do servírování uložíme do lednice.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.