Postup přípravy
- Kuře v břišní části proříznětě a zploštětě. Potřete ho marinádou smíchanou z uvedených surovin a zakryté nechte odpočívat aspoň půl hodiny (nejlépe přes noc) v ledničce. Před grilováním jej nechte dojít pokojové teploty a poté pozvolna grilujte
- (nejlépe na příklopném grilu) tak, aby bylo dobře propečené.
- Podávejte s opečenými bramborami, lilkem, cuketou a cibulí. Předvařené brambory několikrát nařízněte a dopečte je na grilu společně s na plátky pokrájeným lilkem, cuketou a cibulí pokrájenou na klínky. Můžete potřít zbylou marinádou.
- Ke kuřeti se zeleninou podávejte tvaroh promíchaný s rozetřeným česnekem a solí, posypaný koprem a rajčatový salát - pokrájená rajčata, pokapejte citronovou šťávou, osolte a přelijte kvalitním za studena lisovaným olejem a posypte najemno pokrájenou cibulkou.