Suroviny
- mouka 450 g
- kypřicí prášek do pečiva
- sůl 1 špetka
- vejce 5 ks
- cukr 270 g
- máslo 250 g
- jablko 1 kg
- vanilkový cukr 1 sáček
- skořice
Postup přípravy
Do mísy dáme mouku,kypřicí prášek,špetku soli,žloutky,120g cukru,máslo a zpracujeme pružné těsto.
Menší půlku těsta dáme do mrazáku a zbylé těsto rozvrstvíme na plech vyložený pečicím papírem. Navrch rozprostřeme nastrouhaná jablka a posypeme je vanilkovým cukrem a skořicí.
Bílky ušleháme do tuha, přidáme zbylý cukr a vyšleháme lesklý sní. Sněhem pokryjeme jablka a navrch nastrouháme zbylé těsto z mrazáku.
Pečeme asi půlhodinu při 180°C.