Náplň
- jablko 600 g
Postup přípravy
Plech vymažeme tukem a vysypeme moukou
Do mísy prosijeme mouku s práškem do pečiva, přidáme změklé máslo, žloutky a vypracujeme co nejrychleji těsto
Dvě třetiny namačkáme do plechu a třetinu necháme v chladničce ztuhnout
Na plech s těstem nastrouháme plátky jablek a ochutíme skořicí
Na jablka rozetřeme pevný sníh z bílků a cukru, postrouháme ho zbytkem těsta z ledničky a dáme do vyhřáté trouby péct
Když začne těsto růžovět, je upečené
Dezert
Hraběnčiny řezy
Ingredience:
- 450 g polohrubé mouky
- 200 g másla
- 1 prášek do pečiva
- 200 g moučkového cukru
- 4 žloutky
Náplň:
- 600 g jablek
- 200 g cukru krystal
- 4 bílky
- 1 lžička skořice (popřípadě jeden skořicový cukr)