Suroviny
- vegeta 1 špetka
- strouhanka 3 hrst
- hovězí maso 750 g
- sůl 0.5 lžička
- vejce 2 kus
- majoránka 1 špetka
- petržel 2 kus
- mrkev 3 kus
- rajče 1 kus
- česnek 2 stroužek
- pažitka 2 snítka
- polévkové koření 2 kapka
- pepř 3 kulička
- celer 0.5 kus
- játra 1 balení
- cibule 2 kus
- nové koření 1 kulička
Postup přípravy
Hovězí opláchneme a dáme vařit do osolené vody
Jakmile voda začne vřít, vybereme kal
Potom přidáme pepř, nové koření, očištěnou mrkev, petržel a celer
Pórek nebo jarní cibulku smotáme do svazečku, zavážeme nití a dáme také vařit
Umyté rajče přidáme celé, stejně jako menší cibulku
Tu větší očistíme a nakrájíme na tlustší plátky
Vývar necháme na mírném ohni probublávat aspoň hodinu a půl, dokud není maso měkké
Vypneme, necháme chvíli odstát, poté slijeme a zavaříme nudle
Vložíme nakrájenou mrkev a maso
Polévku dozdobíme pažitkou
Vyrobíme knedlíčky
Kuřecí nebo kachní játra rozmixujeme, přidáme vejce, trošičku Vegety, polévkového koření a majoránku
Vše smícháme a zahustím dle potřeby strouhankou
Pomocí lžiček tvoříme knedlíčky, které uvaříme v mírně osolené vodě
Podáváme zvlášť, protože je někdo nemá rád
Polévka
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
Rozdělení ingrediencí:Na polévku:750 g hovězího masa (lze i víc), 3 menší mrkve, 2 petržele, 0,5 menšího celeru, 1 svazek jarní cibulky (příp. menší pórek), 1 malé rajče, 2 stroužky česneku, 2 cibule, 0,5 lžičky soli, 3 celé pepře, 1 kulička nového koření, pár snítek pažitky.Na knedlíčky:1 balení kuřecích nebo kachních jater, 2 vejce, špetka Vegety, pár kapek polévkového koření, špetka majoránky, 3 hrsti strouhanky (dle potřeby)