Head
Postup přípravy
Zeleninu, maso a špek nakrájíme na kostky a v hrnci s širším dnem orestujeme na lžíci oleje (slanina pustí i svůj tuk)
Až zelenina zezlátne, přidáme nakrájenou cibuli a restujeme dalších deset minut, poté přidáme rajčatový protlak, zarestujeme, povidla, a opět zarestujeme
Nakonec přilijeme víno a necháme vyvařit alkohol
Následně podlijeme vodou – ve stejném poměru jako víno
Za občasného promíchání dusíme pod pokličkou, dokud není maso měkké
Na závěr dochutíme solí a pepřem a podáváme s hladkou bramborovou kaší, kterou připravíme klasickým způsobem
Hlavní chod:
Hovězí ragú, bramborová kaše
Ingredience:
600g hovězí kližky,
150g mrkve,
120g celeru,
100g petržele,
2 cibule,
100g slaniny,
rajský protlak,
1 lžíce švestkových povidel,
300ml červeného vína (kvalitního),
sůl,
pepř