Head
- vejce 1 g
- prášek do pečiva 1 špetka
- polohrubá mouka 60 g
- nové koření 8 g
- mrkev 5 g
- celer 1 g
- sůl 1 lžička
- cibule 1 g
- hovězí žebra 800 g
Postup přípravy
Vložíme dvě mrkve, petržel, půlku celeru a cibuli do velkého hrnce k omytému masu a koření. Zalijeme studenou vodou a vaříme asi dvě až tři hodiny. Dle potřeby doléváme horkou vodu. Zeleninu a cibuli vyjmeme. Z kostí obereme maso. Vývar scedíme do jiného hrnce.
Zbytek syrové zeleniny nastrouháme a vložíme do vývaru. Nakonec přidáme nakrájené maso a dochutíme. Na talíři dozdobíme petrželkou a podáváme s celestinskými nudlemi.Domácí celestinské nudle
Celestinské nudle raději podáváme zvlášť, aby se v polévce nerozmočily.
Ingredience: 1 vejce 60 g polohrubé mouky špetka soli špetka prášku do pečiva 8 lžic mléka
postup: Z ingrediencí vymícháme metličkou těsto (asi jako na palačinky) a upečeme pozvolna na tuku na pánvičce z obou stran jako omeletu. Po upečení přeložíme, nakrájíme na proužky a servírujeme v misce jako vložku do hovězí polévky. Každý si dává dle chuti sám, aby se nudle nerozmočily.
Polévka
Hovězí s domácími celestinskými nudlemi
Ingredience:
- 800 g hovězího žebra
- 5 mrkví
- 2 petržele
- 1 menší celer
- 1 cibule
- 5 kuliček pepře
- 8 kuliček nového koření
- 1 lžička soli