Suroviny
- zadní hovězí maso 1 kg
- cibule 4
- česnek 1 palice
- olej 100 ml
- hladká mouka 2 PL
- pepř
- červená paprika 2 ML
- špenátový protlak 400 g
- česnek 3 stroužky
- vejce 1
- sůl
Bramborové knedlíky
- brambory 1
- vejce 1
- hrubá mouka 500 g
- sůl 2 ML
Postup přípravy
- Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky, maso omyjeme, nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme. Do pekáče dáme olej, přidáme cibuli a osmažíme dozlatova, přidáme česnek nakrájený na plátky, přidáme maso, dvě lžičky papriky a prudce orestujeme z obou stran. Potom podlijeme studenou vodou a dusíme doměkka asi hodinu v troubě vyhřáté na 200 stupňů. Vyndáme maso a omáčku zahustíme a scedíme.
- Špenát necháme rozmrznout. V hrnci rozpálíme olej, přidáme špenát, tři stroužky česneku a podusíme asi deset minut. Zamícháme a můžeme podávat.
- Na knedlíky uvaříme brambory v osolené vodě ve slupce doměkka, poté slijeme, necháme vychladnout, studené oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle, přidáme sůl, vejce, a hrubou mouku. Uhněteme středně tuhé těsto a vyválíme z něj čtyři válečky, které pak vaříme cca 20 – 25 minut ve vroucí vodě.
Autor receptu: Šárka Cerhová