Suroviny
- sůl
- hovězí maso 1 kg
- mrkev 1 ks
- petržel 2 ks
- celer 1/4 ks
- bobkový list 3 ks
- pepř 4 kuličky
- koření nové 4 kuličky
- rajský protlak 2 lžíce
- červené víno 200 ml
- rozmarýn 1 snítka
- tymián 1 snítka
- cukr 1 lžíce
- cibule 1 ks
- žampion 12 ks
- slanina 100 g
- petržel 1 lžíce
- brambory 1 kg
Postup přípravy
Líčka očistíme a poté vložíme na rozpálený olej a orestujeme ze všech stran. Vyjmeme, vložíme veškerou zeleninu, kterou také orestujeme. Přidáme nakrájenou cibuli a další koření.Maso vrátíme do kastrolu. Zalijeme vývarem a vínem a necháme dusit do změknutí. Poté šťávu přecedíme, dochutíme a vložíme zpátky maso. Zvlášť si orestujeme žampiony s petrželkou, kterou klademe na líčka. Jako přílohu podáváme šťouchaný vařený brambor s cibulkou a slaninou.