Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Houbová polévka

Houbová polévka
Houbová polévka Autor: isifa.com
Houby stále rostou, takže vyražte do lesa pro čerstvou zásobu a připravte si tuhle lahodnou polévku. Díky crème fraîche je krásně krémová.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Sušené houby dejte do misky, zalijte je 150 ml teplé vody a nechte asi 10 minut namočené.
  2. Na pánvi rozehřejte olej a máslo, přidejte plátky žampiónů a lesní houby a opékejte 3–4 minuty. Několik lesních hub můžete vyndat a dát stranou pro ozdobení polévky.
  3. Přidejte nasekanou šalotku, česnek, pár větviček tymiánu a několik minut restujte.
  4. Přidejte namočené houby, přilijte vodu, ve které byly namočené a vývar. Přiveďte do varu a na mírném ohni vařte 10 minut napůl přikryté.
  5. Po dávkách sběračkou dejte směs do mixéru a rozmixujte tak, aby si houby zachovaly nějakou texturu.
  6. Vraťte zpátky do hrnce, vmíchejte crème fraîche a dobře dochuťte. Podávejte s plátky opečeného chleba s kozím sýrem a talíř s polévkou ozdobte houbami, které jste si dali stranou.
Reklama

Houbová polévka Foto: isifa.com

Houbová polévka. Foto: isifa.com

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama