Pokud patříte k milovníkům ovocných čajů, máme pro vás recept na lahodný pečený čaj z čerstvého ovoce. Sladké kaki s medovou chutí je pro tento způsob přípravy ideální a báječně ladí s voňavým kořením.
Očištěné ovoce odpeckujte a nakrájejte na drobné kousky. Citron oloupejte a pokrájejte na kousky nebo jen vymačkejte šťávu. Všechno dejte do hlubšího plechu, zasypte cukrem a přidejte koření. Promíchejte a vložte do vyhřáté trouby. Pečte při 170 stupních 30–40 minut, občas můžete promíchat. Ihned po vytažení z trouby vmíchejte rum podle chuti.
Hotovou směs dejte do skleniček se šroubovacím uzávěrem, položte je víčkem dolů a nechte vychladnout.
Až si budete chtít udělat čaj, dejte do hrnku či sklenice 3–4 lžičky ovocné směsi a zalijte ji vařící vodou. Získáte tím ovocný čaj lahodné chuti, který je výborný horký i studený.