Head
- droždí 1 kus
Na burgery a náplň
- slanina 5 plátků
Postup přípravy
1
Necháme si vzejít kvásek na housky cca 30 min v troubě při nízké teplotě
Zbytek ingrediencí na těsto zpracujeme a přidáme vykynutý kvásek
Necháme kynout
Těsto rozdělíme na stejné díly a vytvarujeme hamburgerové bulky
Pečeme přibližně 20 minut při 180 stupních
2
Maso osolíme, opepříme, promícháme se změklým bylinkovým máslem a rozdělíme na stejné díly
Utvoříme hamburgery o větším průměru, než je houska, a zprudka opečeme nebo grilujeme
Pečeme-li, necháme karbenátky ještě dojít v troubě
Zároveň si orestujeme slaninu
Zeleninu omyjeme a nakrájíme
Hotové housky nařízneme, necháme lehce vychladnout, horizontálně dokrojíme, potřeme kečupem, hořčicí, majonézou
Přidáme maso, plátek sýra, slaninu a zeleninu dle libosti a přiklopíme
Pokud si housky koupíme hotové, před plněním je nahřejeme nebo rozpůlené ogrilujeme