Halušky
- hrubá mouka 1 kg
 - sůl
 - vejce 1
 - brambory 1
 - voda 2 šálky
 
Postup přípravy
Halušky
- Z mouky, vejce a dvou šálků studené vody vytvoříme těsto, do kterého nastrouháme bramboru. Těsto musí být řídké.
 - Do hrnce dáme vařit vodu. Až začne vřít, přes sítko na noky těsto propasírujeme velkou lžíci. Necháme vařit 6 až 7 minut.
 
Lečo
- Osmažíme cibulku, nakrájené kousky kuřete podusíme a zalijeme vodou. Nakrájíme papriku a rajčata a přidáme do vody s kuřetem.
 - Necháme povařit a dochutíme solí a pepřem, přidáme sladkou mletou papriku. Vaříme asi 15 minut.
 
Autor receptu: Lidie Zemberyova