Head
- polohrubá mouka 250 g
- cukr 1 špetka
- máslo 50 g
- olivový olej 2 lžíce
Postup přípravy
Paprikové lusky očistíme, umyjeme a naplníme sýrem, kterým opravdu nešetříme. Pokapeme vodou, v tomto případě olej vynecháme, sýr je tučný dost, a grilujeme asi 20 minut.
Domácí rohlíky
Ingredience: 250 g hladké mouky250 g polohrubé mouky0,5 kostky kvasnicšpetka cukru0,5 lžičky soli1/8 l mléka (možno i více)50 g másla
postup:
Z cukru, trošky mléka a mouky zaděláme kvásek na kynuté těsto, které by mělo být tužší než děláme na koláče. Vše dobře vymícháme a necháme kynout na teplém místě půl hodiny. Pak těsto rozdělíme na tři části a z každé vyválíme kolo. Rádýlkem rozkrájíme na čtvrtky, ty opět na čtvrtky, až vznikne osm dílků. Z vnější strany je srolujeme ke špičce. Zahneme konce a máme úhledný rohlík. Pokračujeme a klademe na plech na pečicí papír. Potřeme rozšlehaným vajíčkem a sypeme mákem nebo hrubou solí, sezamem, kmínem. Rohlíky pečeme na 220 stupňů dozlatova, ke konci stáhneme na 180 až 150 stupňů. Hotové rozkrojíme a naplníme sýrovými paprikami.
Předkrm
Grilované papriky plněné sýrem, domácí pečivo
Ingredience:
- 6–8 paprik (více barev)
- 0,5 kg goudy
- 2 lžíce olivového oleje na pokapání