Suroviny
- pražma (nebo jiná bělomasá ryba, očištěná) 2 ks
- majonéza 125 ml
- chipotle papričky (nasekaná) 1 ks
- česnek (najemno nasekaný) 2 stroužky
- koriandr (nasekaný) 7 g
- hladkolistá petržel (nasekaná) 2 lžíce
- červená paprika (nakrájená na proužky) 1 ks
- zelená paprika (nakrájená na proužky) 1 ks
- citronová šťáva 1
- sůl
- pepř
Článek
20 fantastických receptů z mořských ryb
Na dovolené si jistě řada z vás dopřává skvělé mořské ryby. My pro vás máme výběr receptů pro chvíle, kdy na tresku nebo třeba mořského vlka dostanete chuť doma! :)
Postup přípravy
- Rozžhavte gril, v jedné části s rozpáleným uhlím. Ujistěte se, že je gril dostatečně promaštěný a důkladně vyčištěný.
- Vysušte rybu a vmasírujte do ní sůl, pepř a nechte odležet stranou.
- V oddělené misce smíchejte majonézu společně s Chipotle papričkou, česnekem, koriandrem, petrželkou, červenou paprikou, zelenou paprikou a jarní cibulkou. Touto směsí následně vyplňte vnitřek obou připravených ryb.
- Takto připravené ryby umístěte na gril (pokud máte, použijte mřížku na ryby) a pečte 10 – 15 minut (záleží na tloušťce ryby) nebo do té doby než maso ztmavne a propeče se.
- Následně ryby z grilu sundejte (i z mřížky, pokud jste ji použili). Odstraňte kůži a servírujte na velkém talíři. Před podáváním pokapejte šťávou z citronu.