Dnes pro vás máme recept, díky kterému si budete moct dopřát domácí bagetku a zakousnout se tak do čerstvé křupavé kůrky. Tyto bagety nepotřebují hodně práce, ale je třeba je začít připravovat s předstihem, protože o vynikající chuť i texturu se postará pomalá fermentace.
Mouku v míse promíchejte s vodou, droždím, solí a cukrem. Nejprve vařečkou a potom rukama vypracujte měkké a trochu lepivé těsto.
Těsto nechte hodinu kynout na kuchyňské lince pod utěrkou a pak ho na dva dny uložte do teplejší části lednice (což bývá zpravidla navrchu). Po dvou dnech těsto vyndejte z lednice ven a nechte ho půl hodiny při pokojové teplotě probrat.
Na pomoučené ploše těsto rozdělte na tři díly, které nejprve podle obrázku přeložte jako psaníčko na třetiny, pomoučenýma rukama pak z každého těsta rozválejte váleček asi 25 centimetrů dlouhý.
Bagety nechte další půl hodinu kynout na pečicím papíru, který lehce posypejte moukou.
Troubu spolu s plechem předehřejte na 250 °C, ostrým nožem na každé bagetě udělejte pár zářezů a přesuňte i s papírem na plech. Na dno trouby kvůli páře ještě vlijte panáka studené vody a rychle troubu zavřete.
Bagety pečte přibližně 30 minut dozlatova, v polovině pečení snižte teplotu na 230 °C. Hotové bagety nechte vychladnout.
Zdroj receptu
S vášní pro jídlo
Kaya Kounová Roubíčková
S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.
Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.
Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světapřipravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!