Suroviny
Postup přípravy
Brambory oloupeme, nakrájíme na měsíčky a dáme přes noc odležet ve vodě (aby se zbavily škrobu, držely tvar a při pečení se nerozpadly)
Roštěnou nakrájíme na dvoucentimetrové plátky a necháme odležet při pokojové teplotě cca 30 min
(Nenakládáme!) Na rozpálenou pánev vhodíme oloupaný a natrhaný česnek, přidáme půl lžíce olivového oleje a restujeme
Po dvou minutách vložíme zelené fazolky a za občasného prohození restujeme
Když mají fazolky lehce zlatavou barvu, podlejeme 1dcl bílého vína, aby změkly, a necháme víno odpařit
Poté ještě dvě minuty restujeme na malém plameni
Rozehřejeme si grilovací pánev a vložíme roštěnou
Na jedné straně grilujeme 2 minuty (neotáčíme a nekoukáme se pod maso), poté maso otočíme a ogrilovanou stranu posypeme hrubozrnnou solí a drceným pepřem a necháme 1 min grilovat druhou stranu
Maso vyjmeme a vložíme odpočinout na talíř, aby pustilo šťávu a tuk
Do pekáče vložíme odstáté brambory,které před přípravou uvaříme
Osolíme a opepříme, vhodíme větvičky rozmarýnu, podélně nakrájený česnek a natrhanou panchetu a dáme na 10 min do trouby
Maso vložíme na pekáč a necháme dvě minuty v troubě dopéct (medium rare)
Fazolky dáme do snopů, obalíme panchetou a dogrilujeme na výpeku masa na pánvi
Na talířek, kde stálo maso, přidáme olivový olej a citronovou šťávu
Podáváme, maso polijeme šťávou
Hlavní chod: Entrccote Argentina s toskánskými brambory na bílém víně a fazolkami s panchettouIngredience:
|