Suroviny
- řepkový olej 2 lžíce
- cibule 1 ks
- česnek 4 stroužky
- pikantní klobása 2 nožičky
- mrkev 6 ks
- brambory (brambory typu B) 6 ks
- mletá sladká paprika
- majoránka
- sůl
- hovězí vývar 500 ml
- fazole v plechovce 1 plechovka
- hladkolistá petržel
- pepř
Postup přípravy
- Na oleji orestujte na větší kousky nasekanou cibuli a česnek. Přidejte kolečka klobásy i oloupané mrkve a větší kousky brambor. Krátce orestujte, zasypte sladkou paprikou (může být i uzená), majoránkou, dochuťte solí a pepřem a zalijte vývarem. Duste asi 20 minut.
- Potom přidejte slité fazole a povařte ještě 2 minuty. Odstavte a ozdobte nasekanou petrželkou.
- Prima tip: Eintopf se nebojte průběžně podlévat vývarem. Brambory se tak budou dusit a rychleji změknou. Zároveň omáčku díky škrobu zahustí a nebudete potřebovat mouku.