Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Dýňový koláč s pekany

8 porcí
nad 2 hodiny
Dýňový koláč s pekany
Dýňový koláč s pekany Autor: isifa.com
Dýně je fantastická surovina, kterou můžete připravovat naslano i nasladko. Koláč s dýňovou náplní vás příjemně překvapí, zvlášť ve spojení s opečenými pekany, které mají velmi aromatickou chuť.
Reklama

Suroviny (8 porcí)

Na vrchní vrstvu:

Reklama

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200 °C, u plynové na stupeň 6. Na pečicí plech dejte rozpůlenou dýni bez semínek a pečte asi 40 minut, až bude dužina měkká.
  2. Dortovou formu vyložte těstem. Nechte 15 minut vychladit a pak odřízněte přesahující okraje. Vyložte těsto pečicím papírem a vyplňte fazolemi. Pečte 15 minut, pak vyjměte papír a fazole a pečte dalších 5 minut, až bude těsto zlatavé.
  3. Teplotu v troubě stáhněte na 160 °C, u plynové na stupeň 3.
  4. Náplň: Dužinu dýní vyškrábněte do velké mísy a šťouchadlem na brambory vytvořte hladkou hmotu.
  5. V misce vyšlehejte žloutky s cukrem do pěnové hmoty. Všlehejte double cream, javorový sirup, koření a vanilkový extrakt. Směs pak vmíchejte do dýňové hmoty.
  6. Přendejte do předpečeného korpusu a pečte 1 hodinu, dokud nebude povrch pevný.
  7. Vrchní vrstva: javorový sirup s pekanovými ořechy dejte do hrnce, vše prohřejte a potom ořechy naaranžujte na koláč a přelijte sirupem. Na 10 minut ještě vraťte do trouby.
  8. Koláč vyndejte z trouby, nechte vychladnout. Můžete posypat práškovým cukrem.
  9. PRIMA TIP: Těsto si můžete připravit také sami: použijte 150 g mouky a 75 g tuku.
Reklama

Dýňový koláč s pekany Foto:

Dýňový koláč s pekany                                                                                            Foto: isifa.com

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama