Domácí nudle
Postup přípravy
Do dvou litrů studené vody dáme všechny ingredience a vaříme asi tak 30 až 45 minut. Poté procedíme, obereme maso, nakrájíme mrkev, petržel(kdo má rád tak i celer),a dáme zpět do polévky. Přidáme nadrobno nakrájenou petrželku a podáváme.
Domácí nudle:
Do mouky na vále, uděláme důlek, do něj vejce smíchané s mlékem. Lehce zapracováváme nožem. Poté ruhou hněteme až je těsto dost tuhé. Rozvalíme na tenkou placku a necháme schnout. Pozor ne tak aby těsto praskalo! Nakrájíme na tak široké pruhy, jaké délky chceme mít nudle. Naskládáme je na sebe o krájíme tenké nudličky. Roztřepeme a necháme doschnout.(Uschlé můžeme i skladovat do zásoby). Vložíme do vařící vody (nebo polévky) na 5-10 minut.
Drůbková polévka
Ingredience:
- 1 balíček kuřecích drobů
- 2 mrkve
- 2 petržele
- ½ malého celeru
- ½ pórku
- 1 cibule
- 1 malá paprika
- 5 kuliček černého pepře
- sůl
- 1 svazek petrželové naťe.