Suroviny
- kuřecí žaludky 500 g
- cibule 1
- mletá sladká paprika 20 g
- sádlo 60 g
- česnek
- rajský protlak 50 g
- hladká mouka 50 g
- kmín
- pepř
- sůl
- majoránka
Postup přípravy
- Kuřecí žaludky pečlivě očistíme a uvaříme doměkka. Po vychladnutí nakrájíme na proužky. Na tuku osmažíme cibulku do středně hnědého odstínu, přidáme drcený kmín, hladkou mouku, papriku a lžíci protlaku.
- Zalijeme vývarem a pečlivě rozmícháme a provaříme. Vsypeme nakrájené žaludky, dochutíme solí, pepřem, majoránkou a česnekem. Vše společně ještě provaříme. Při servírování zdobíme snítkou čerstvé majoránky nebo oregana.
Autor receptu: Petr Klapálek