Suroviny
- kuřecí maso 850 g
- kari koření 4 lžičky
- sůl 26 g
- máslo
- voda 250 g
- směs na chleba 500 g
- olivový olej 1 lžička
- bylinky
Postup přípravy
Kuřecí (možno i vepřovou kýtu) nakrájíme na kostky přibližně 1,5 cm velké. Maso okořeníme a vložíme do robotu, přidáme pragandu a trošku vody a necháme lehce míchat na nejpomalejší rychlost tak, aby došlo k porušení svaloviny, což je nutné proto, aby se maso správně spojilo. Mícháme minimálně 30 minut. Nesmí se začít tvořit bílá pěna. Pokud ano, robot zastavíme a směs necháme chvíli stát. Dáme do formy a táhneme dvě hodiny ve vodě při teplotě vody 75-80°C. Poté formu lehce domáčkneme a necháme vychladit v lednici do druhého dne. Podáváme s domácím chlebem a dobrým bylinkovým máslem.