Suroviny
- hladká mouka 1 hrnek
- olej 1/4 hrnku
- voda (horká ) 1/4 hrnku
- máslo (na vysypání formy)
- strouhanka (na vysypání formy)
- sůl špetka
Náplň
- tučný tvaroh 250 g
- vejce 1 ks (cca 1,5 kg)
- mozzarella 70 g
- citronová kůra z 1/2 citronu
- tymián snítka
- olivy (černých) hrst
- cuketa (menší)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Na korpus prosejte hladkou mouku a přimíchejte olej společně s horkou vodou a špetkou soli.
- Vznikne hladké vláčné těsto, které nechte chvíli odležet a mezitím si připravte náplň.
- Na náplň společně prošlehejte tvaroh, vejce, nadrobno nasekanou mozzarellu, citronovou kůru a nasekaný tymián.
- Tvarohovou směs dochuťte solí a pepřem.
- Odleželé těsto vložte do formy vymazané máslem a vysypané strouhankou a prsty ho vytlačte po celém dně a okrajích formy.
- Na korpus potom nalijte tvarohovou směs, kterou poklaďte plátky cukety nakrájenými na 0,5 centimetrové plátky a černými olivami.
- Koláč dejte péct do trouby předehřáté na 190 °C na asi 40 minut dozlatova.
- Hotový koláč nechte vystydnout a posypte ještě čerstvým tymiánem.