Najděte si recept
Na co máte chuť?

Cuketový koláč s tymiánem
Slaný cuketový koláč si za poslední roky vybudoval jednu z prvních příček na našem listu slaných receptů. Je chuťově opravdu výborný a s mladými cuketami ještě o něco víc. Tak zkuste třeba tento! :)
do 1 hodiny
Suroviny
- hladká mouka 1 hrnek
- olej 1/4 hrnku
- horká voda 1/4 hrnku
- špetka soli
- máslo a strouhanka na vysypání formy
Náplň:
- tučný tvaroh 250 g
- vejce 1 ks (cca 1,5 kg)
- mozzarella 70 g
- kůra z poloviny citronu
- snítka tymiánu
- sůl a pepř
- hrst černých oliv
- menší cuketa
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Na korpus prosejte hladkou mouku a přimíchejte olej společně s horkou vodou a špetkou soli.
- Vznikne hladké vláčné těsto, které nechte chvíli odležet a mezitím si připravte náplň.
- Na náplň společně prošlehejte tvaroh, vejce, nadrobno nasekanou mozzarellu, citronovou kůru a nasekaný tymián.
- Tvarohovou směs dochuťte solí a pepřem.
- Odleželé těsto vložte do formy vymazané máslem a vysypané strouhankou a prsty ho vytlačte po celém dně a okrajích formy.
- Na korpus potom nalijte tvarohovou směs, kterou poklaďte plátky cukety nakrájenými na 0,5 centimetrové plátky a černými olivami.
- Koláč dejte péct do trouby předehřáté na 190 °C na asi 40 minut dozlatova.
- Hotový koláč nechte vystydnout a posypte ještě čerstvým tymiánem.
S vášní pro jídlo
S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.
Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.
Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světapřipravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!