návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Citronová bábovka s polevou

Hodnoceno: 0x
Citronová bábovka s polevou
Autor: Slepičárna blog Citronová bábovka s polevou
Už vás nebaví klasická třená bábovka? Vyzkoušejte tento klasický sladký moučník trochu jinak – s voňavým citronem a výtečnou polevou. Hurá do pečení!

Postup

  1. Utřete vejce s cukry do krému. Pak přidejte kůru z citronu a postupně přilévejte mléko a rozehřáté (ale ne horké!) máslo.
  2. Poté přidejte prosátou mouku s práškem do pečiva. Vyšlehejte a nakonec zlehka zapracujte olej. 
  3. Troubu předehřejte na 180 °C. Máslem vymažte pečlivě formu na bábovku a vysypejte moukou. Třetinu těsta rovnoměrně nalijte do formy. Druhou třetinu smíchejte s kakaem, přendejte do formy a zakončete třetí třetinou světlého těsta.
  4. Bábovku pečte dozlatova asi 40 minut. Že je bábovka hotová, poznáte tak, když do ní píchnete špejlí a ta po vytažení zůstane suchá.
  5. Ještě teplou bábovku vyklopte a nechte ji na talíři na mřížce zchladnout.
  6. Připravte si citronovou polevu. Do mísy nalijte šťávu z citronu a horkou vodu, přesejte moučkový cukr a vyšlehejte lesklou bílou polevu. Podle potřeby „tuhosti“ přidávejte vodu nebo cukr. 
  7. Polevou přelejte bábovku a ozdobte ji např. kůrou z citronu, lesními jahůdkami, lístky máty a jedlými květy.

Slepičárna
Jana a Štěpán Vašákovi

Blog Slepičárna založili Jana a Štěpán v roce 2015 jako místo, kde si můžou ukládat své oblíbené rodinné recepty.

Nejraději vaří tradiční česká jídla, středomořskou kuchyni a sem tam do něj propašují i něco zdravějšího.

Recepty doprovází i krásné fotky a nevšední grafická úprava - zkrátka radost pohledět, uvařit a ochutnat...!

Související témata: Sladké