Suroviny
- hovězí vývar 1 kus
- celer 1 kus
- řapíkatý celer 1 kus
- hovězí maso 1 kus
- rajče 5 kus
- petrželová nať 1 kus
- sůl 1 kus
- pepř 1 kus
- bazalka 1 kus
Postup přípravy
Čirá hovězí polévka (consommé) s plněným rajčetem
Ingredience:
- čirý hovězí vývar
- vařená mrkev a celer
- řapíkatý celer
- uvařené hovězí maso
- jarní cibulka
- 5 středně velkých rajčat
- petrželová nať
- sůl
- pepř
- bazalka
Postup:
Rajské spaříme a oloupeme, odřízneme čepičku a vydlabeme. Mrkev, celer, maso a petrželku nakrájíme na malé kousky a smícháme. Rajčata naplníme touto směsí, vložíme na talíře a zalijeme horkým vývarem.