Suroviny
- kukuřičný škrob 2 lžičky
- koření pěti vůní 1/2 lžičky
- sezamový olej 2 lžičky
- sherry (suché sherry nebo Shaoxing rýžové víno) 2 lžičky
- cukr 1 lžička
- hovězí svíčková 300 g
- olej (na hluboké fritování)
- zázvor (čerstvý) 3 cm
- hrachové lusky (s odstraněnými konci) 75 g
- hlíva ústřičná 100 g
- hovězí vývar 3 lžíce
- ústřicová omáčka 2 lžíce
Postup přípravy
- V míse smíchejte kukuřičný škrob, koření pěti chutí, olej, sherry a polovinu cukru. Přidejte plátky masa a dobře je ve směsi vykoupejte, aby se dokonale obalily. Přikryjte a nechte přes noc marinovat v lednici.
- Ve woku nebo na pánvi s těžkým dnem rozehřejte 2–3 cm oleje a prudce plátky masa opékejte 1 minutu. Vyndejte maso a osušte ho na papírové utěrce.
- Opatrně vylévejte z woku olej a nechte ho tam asi 2 lžíce. Dokud je horký, opečte v něm rychle zázvor a nakrájenou jarní cibulku. Přidejte lusky a pokrájené houby a opékejte další minutu. Přidejte vývar a zbývající cukr a míchejte 1 minutu před přidáním masa a ústřicové omáčky.
- Promíchejte, aby se vše spojilo a podávejte s rýží.