Head
- hladká mouka 150 g
- mléko 150 ml
Postup přípravy
V míse smícháme hladké těsto a vytvarujeme je do dortové formy vymazané máslem. Dáme na pečicí papír a zatížíme, aby zůstal zachovaný tvar. Pečeme dozlatova v troubě na 180 °C asi deset minut. Nakrájenou cibuli povaříme doměkka ve vodě, scedíme, dáme do mixéru a rozmixujeme dohladka. Slijeme do cedníku a necháme okapat.
Mezitím smícháme smetanu, mléko a vejce. Vše dohladka vymícháme, přidáme sůl, pepř, nastrouháme muškátový oříšek a přimícháme okapanou cibuli. Na upečené těsto dáme prohřátou slaninu s cibulí a přelijeme cibulovou hmotou. Pečeme hodinu při 100 °C. Náplň musí mít krémovou konzistenci.
Předkrm 2:
Cibulový koláč
Ingredience:
Těsto:
- 150 g hladké mouky
- 75 g másla
- 2 vejce
- sůl, pepř
- panák vody
Náplň:
- 3 velké cibule
- 1,5 dl smetany
- 1,5 dl mléka
- 4 vejce
- sůl, pepř
- 5 plátků slaniny