Suroviny
- chřest 0.5 kg
- cibule 1 kus
- olivový olej 1 lžíce
- máslo 20 g
- drůbeží vývar 0.5 l
- hladká mouka 2 lžíce
- studená voda 0.3 l
- sůl
- pepř
- ciabatta 1 kus
- olivový olej 1 lžíce
Postup přípravy
Nakrájíme cibulku a orestujeme na olivovém oleji
Přidáme oloupaný chřest (nebo sterilovaný – nálev slijeme a uchováme, můžeme jím pak dochutit polévku před dovařením) a drůbeží vývar
Uvaříme doměkka
Vyjmeme chřest
Připravíme si jíšku z másla a hladké mouky – smažíme do světlerůžova
Horkou jíšku rozšleháme metličkou se studenou vodou na řídkou kaši a vlijeme do vývaru
Chřest nakrájíme na kusy, hlavičky uložíme stranou a ostatní kousky vložíme do vývaru
Rozmixujeme tyčovým mixérem
Povaříme cca 5 minut
Přidáme hlavičky chřestu
Dle chuti osolíme
Polévku při podávání dozdobíme krutony
Pepříme dle chuti čerstvě mletým pepřem při podávání
Ciabattu nakrájíme na kostičky a osmažíme dokřupava na olivovém oleji
Chřestový krém s krutonyIngredience:
|