Karolína Kamberská

Celerka aneb celerová polévka s bramborem a šunkou babičky Karolíny

Celerová polévka - celerka babičky Karolíny

Moje hodnocení
3x

V druhém díle kulinární show se Karolína, domácí kuchařka, podělila o rodinný recept na oblíbenou krémovou polévku z celeru. S minimem surovin vykouzlíte lahodné jídlo, které přímo pasuje k podzimu.

4 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Jeden střední celer oloupeme a buď nahrubo nastrouháme, nebo nakrájíme na kostky, totéž uděláme s bramborami. V hrnci si rozpustíme dvě lžíce másla, nasypeme na něj celer a brambory. Několik minut opékáme. Pak zalijeme cca litrem vody, osolíme a vaříme 15 minut. Přidáme smetanu ke šlehání.
  2. Pak celerku rozšťoucháme mačkadlem na brambory, čímž se krásně zahustí, ale zároveň v ní necháme i pevnější kousky. Kdo má rád homogenní krémy, může samozřejmě i rozmixovat.
  3. Šunku nakrájíme na malé kostičky, opečeme na pánvi na másle a pak ji dáme do středu každého talíře s celerkou a přidáme několik pokrájených stébel pažitky.

Vyzkoušejte také delikátní krémovou květákovou polévku podle videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Karolína Kamberská

Radost podle Karolíny Karolína Kamberská

Karolína Kamberská přichází hned se dvěma novinkami. Tou první je kuchařská kniha , druhou pak start jejího blogu nazvaného Radost podle Karolíny.

Kniha i blog přicházejí současně, protože je spojuje společné téma: „V poslední době se na mě z médií i sociálních sítí valí hromada zpráv, které mě zneklidňují a deprimují. Ale když vylezu před dům, dojdu na náměstí nebo odjedu někam na výlet, potkávám se s naprosto jinou realitou. Ve skutečném světě je mnohem víc radosti ze života, smíchu a bonvivánství. A já chci psát o tom, co přináší do života kouzlo.“

I proto se autorka v knize Každý den je svátek zaměřuje na sváteční recepty, které ale můžete snadno využít kdykoli ve všední den, když se vrátíte v podvečer domů unavení po náročném dni. Karolíniny návody jsou totiž praktické a vařit podle nich zvládnou i začínající kuchařky a kuchaři. 

Přečtěte si také

Recepty