Suroviny
Postup přípravy
- Jeden střední celer oloupeme a buď nahrubo nastrouháme, nebo nakrájíme na kostky, totéž uděláme s bramborami. V hrnci si rozpustíme dvě lžíce másla, nasypeme na něj celer a brambory. Několik minut opékáme. Pak zalijeme cca litrem vody, osolíme a vaříme 15 minut. Přidáme smetanu ke šlehání.
- Pak celerku rozšťoucháme mačkadlem na brambory, čímž se krásně zahustí, ale zároveň v ní necháme i pevnější kousky. Kdo má rád homogenní krémy, může samozřejmě i rozmixovat.
- Šunku nakrájíme na malé kostičky, opečeme na pánvi na másle a pak ji dáme do středu každého talíře s celerkou a přidáme několik pokrájených stébel pažitky.
Vyzkoušejte také delikátní krémovou květákovou polévku podle videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE