zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Celerka babičky Karolíny
Autor: Hermína / Prima Celerka babičky Karolíny

Celerka babičky Karolíny

Hodnoceno: 1x
V druhém díle kulinární show se Karolína, domácí kuchařka, podělila o rodinný recept na oblíbenou krémovou polévku z celeru. S minimem surovin vykouzlíte lahodné jídlo, které přímo pasuje k podzimu.
do 30 minut
4–6 porce

Sledujte novou kulinární show Karolína, domácí kuchařka, každou sobotu v 18.00 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

reklama

Postup

  1. Jeden střední celer oloupeme a buď nahrubo nastrouháme, nebo nakrájíme na kostky, totéž uděláme s bramborami. V hrnci si rozpustíme dvě lžíce másla, nasypeme na něj celer a brambory. Několik minut opékáme. Pak zalijeme cca litrem vody, osolíme a vaříme 15 minut. Přidáme smetanu ke šlehání.
  2. Pak celerku rozšťoucháme mačkadlem na brambory, čímž se krásně zahustí, ale zároveň v ní necháme i pevnější kousky. Kdo má rád homogenní krémy, může samozřejmě i rozmixovat.
  3. Šunku nakrájíme na malé kostičky, opečeme na pánvi na másle a pak ji dáme do středu každého talíře s celerkou a přidáme několik pokrájených stébel pažitky.

reklama