Postup
- brambory 1 kg
- olivový olej
Postup přípravy
Rybu očistíme a zakapeme citronovou šťávou, necháme v chladu odležet. Mezitím si v misce utřeme máslo se žloutky, osolíme, přidáme na proužky nakrájené mandle, trochu muškátového květu a vmícháme žemle. Ty jsme předtím nakrájeli a namočili do mléka. Přidáme smetanu a nakonec lehce vmícháme sníh ze dvou bílků.
Rybu osušíme, osolíme, opepříme a naplníme nádivkou. Pevně sešijeme! Pečeme cca 45 minut a přeléváme rozpuštěným máslem. Šťouchané brambory
Ingredience: 1 kg brambormásloolivový olej20 dkg anglické slaniny1 cibule
postup:
Brambory oloupeme, uvaříme doměkka a rozšťoucháme. Přidáme na másle a olivovém oleji opraženou anglickou slaninu a cibuli.
Hlavní jídlo Candát s mandlovou nádivkou a šťouchané bramboryIngredience:
|