Suroviny
Postup přípravy
Krkovičku naklepeme, osolíme, opepříme a pomažeme hořčicí. Na maso dáme plátek anglické slaniny, na ni navršíme na nudličky nakrájenou šunku a papriku. Zabalíme, naskládáme do vymaštěného pekáčku a v troubě při 180 stupních upečeme. Průběžně jemně podléváme vývarem. Podáváme šikmo překrojené, aby byla vidět mozaika.„Princezničky“ připravíme tak, že z brambor, mléka, soli a másla uděláme bramborovou kaši. Necháme ji trochu vychladnout, vmícháme do ní vejce a na zahuštění trochu mouky. Z této hmoty tvořítkem děláme pusinky a smažíme je v oleji.Teplota: 180 a 160 °CVhodné pro vegetariány: nePočet porcí: 5 Obtížnost: pro zkušenéNárodní kuchyně: českáDoba přípravy: 30 minutČas vaření: 60 minutRecipe category: vaření / pečení / smažení / hlavní chod / přílohaHlavní chodBrněnské vepřové hradby a „princezničky“
postup:
Krkovičku naklepeme, osolíme, opepříme a pomažeme hořčicí. Na maso dáme plátek anglické slaniny, na ni navršíme na nudličky nakrájenou šunku a papriku. Zabalíme, naskládáme do vymaštěného pekáčku a v troubě při 180 stupních upečeme. Průběžně jemně podléváme vývarem. Podáváme šikmo překrojené, aby byla vidět mozaika.
„Princezničky“ připravíme tak, že z brambor, mléka, soli a másla uděláme bramborovou kaši. Necháme ji trochu vychladnout, vmícháme do ní vejce a na zahuštění trochu mouky. Z této hmoty tvořítkem děláme pusinky a smažíme je v oleji.
Hlavní chod
Brněnské vepřové hradby a „princezničky“
Martinův vlastní recept je vlastně vepřová roláda plněná šunkou a slaninou. Podává ji s nápaditě pojatou bramborovou kaší.
Ingredience:
5 plátků vepřové krkovičky (cca po 200 g),
5 plátků anglické slaniny,
150 g šunky,
2 větší červené papriky,
4 lžíce plnotučné hořčice,
sůl,
mletý pepř,
10 větších brambor,
2 vejce,
300 ml mléka,
100 g másla,
hladká mouka,
olej na smažení.