Suroviny
Postup přípravy
1
Rybu naporcujeme a ochutíme solí a pepřem
Na rozehřátém oleji ji na pánvi restujeme po obou stranách asi deset minut
Necháme ještě šest minut dojít v teple, aby se provařila
2
Chřest uvaříme nad párou nebo ve vařící vodě (podle síly chřestu)
Zchladíme ho v ledové vodě a podáváme s panchettou
3
Mladou červenou řepu vaříme v páře asi třicet minut
Oloupeme a necháme vychladnout
4
Celer očistíme, nakrájíme na kostky a v osoleném a okořeněném mléce vaříme asi půl hodiny doměkka
Rozmixujeme na pyré, podle chuti přidáme máslo na zjemnění
5
Listy čerstvého špenátu rychle osmažíme na pánvičce na másle nebo oleji
Rybu podáváme s celerovou kaší a veškerou zeleninou
Hlavní chod
Blue Eye Cod s celerem, špenátem, červenou řepou a pancettou