Játrové knedlíčky
- máslo 30 g
Hlavní chod
Játrové knedlíčky
Hlavní chod
Postup přípravy
Maso uvaříme do změknutí, přidáme Vegetu a pak zavaříme játrové knedlíčky z nastrouhaných vepřových jater. Knedlíčky vybereme a přidáme nudle.
Knedlíčky:
Utřeme, máslo, sůl, vejce, přidáme umixovaná játra, česnek, pepř a jemnou strouhanku, abychom mohli formovat malé knedlíčky. Vaříme je přímo v polévce asi 10 minut.
Domácích nudle:
Mouku prosijeme na vál a vklepneme do ní vejce rozkvedlané s vodou. Nejprve nožem zpracujeme na kašičku, pak hněteme rukama. Pěkně těsto propracujeme a velmi tence je rozválíme. Placku necháme oschnout, během schnutí 1x obrátíme, abychom proces urychlili. Nakrájíme na široké pruhy, poklademe je na sebe a ostrým nožem krájíme vlasové nudle. Nudle roztřepeme na válu a necháme doschnout.
Hlavní chod
Babiččina hovězí polévka
Ingredience:
- 1 kg libovějšího hovězího žebra
- 1 cibule
- 2 mrkve
- 1 petržel
- ½ celeru
- černý pepř
- celerová nať
- polévkové koření (Vegeta)
- čerstvý libeček a petržel
Játrové knedlíčky:
- 100 g strouhanky
- 100 g vepřových jater
- sůl
- 30 g másla
- pepř mletý
- česnek
- 1 vejce
Domácí nudle:
- 150 g hrubé mouky
- 1 vejce
- 1 lžíce vody nebo mléka