Suroviny
Postup přípravy
Houby asi na hodinu namočíme do studené vody. Pak je i s vodou přelijeme do většího hrnce a ještě vodu dolijeme (asi do půlky hrnce). Přisypeme Vegetu a kmín a zvolna vaříme, dokud houby nezměknou. Přidáme nahrubo nastrouhanou cibuli a brambory nakrájené na kostičky. Na pánvičce si uděláme světlou jíšku a vmícháme ji do polévky. Když změknou i brambory, přidáme majoránku. Polévku zalijeme šlehačkou, ještě krátce provaříme a podáváme.Teplota: 100 °CVhodné pro vegetariány: anoPočet porcí: 5Obtížnost: pro začátečníkyNárodní kuchyně: česká Doba přípravy: do 30 minut Čas vaření: 45 minutRecipe category: polévka / vaření / smaženíPolévkaBabiččina houbovka
postup:
Houby asi na hodinu namočíme do studené vody. Pak je i s vodou přelijeme do většího hrnce a ještě vodu dolijeme (asi do půlky hrnce). Přisypeme Vegetu a kmín a zvolna vaříme, dokud houby nezměknou. Přidáme nahrubo nastrouhanou cibuli a brambory nakrájené na kostičky. Na pánvičce si uděláme světlou jíšku a vmícháme ji do polévky. Když změknou i brambory, přidáme majoránku. Polévku zalijeme šlehačkou, ještě krátce provaříme a podáváme.
Polévka
Babiččina houbovka
Oblíbený rodinný recept pohořel, protože většina přítomných nejí houby. Jinak byla houbovka určitě dobrá.
Ingredience:
- 1 hrst sušených hub,
- 1 velká cibule,
- 1 smetana ke šlehání,
- 50–60 g másla,
- 2 lžíce hladké mouky,
- 1 lžička Vegety,
- 0,5 lžičky kmínu,
- špetka majoránky.
- 0, 5 kg brambory