Těsto
- těsto 500 g
Potření
- vejce None
Náplň
- hrozinky None
Těsto
- strouhanka None
- mouka None
Posyp
- cukr None
Postup přípravy
Těsto rozkrojíme na dvě stejné části, rozválíme na vále vysypaném moukou do tvaru obdélníku
Na střed plátu dáme malou vrstvu strouhanky, na kterou navrstvíme nastrouhaná jablka smíchaná s krystalovým cukrem, skořicí a rozinkami
Okraje těsta přeložíme přes jablka, potřeme rozšlehaným vejcem, dáme na plech s pečícím papírem a vložíme do rozehřáté trouby na 180°C
Pečeme dorůžova
Posypeme cukrem a podáváme s kávou
Babiččin dezert
Ingredience:
- 500 g listového těsta
- 500 g strouhaných jablek
- cukr krystal
- mletá skořice
- vejce na potření
- rozinky
- strouhanka
- hladká mouka na podsyp
- cukr moučka na posyp