Suroviny
- vepřová krkovice 1 kg
- cibule 1
- nové koření 5 kuliček
- bobkový list 2
- ocet
- sůl
- pepř
- grapefruitový džus
- cukr 1 PL
Dresing
- zakysaná smetana 2
- gulášové koření
- chilli omáčka
- sůl
Postup přípravy
- Maso nakrájíme a maličko naklepeme spíš rukou. Nesolíme. Do hrnce dáme litr grapefruitové šťávy a asi decilitr octa. Přidáme cibuli na čtvrtky. Dále cca šest kuliček nového koření, dva lístky bobkového listu a cukr.
- Nálev zahřejeme asi na 70 stupňů, ale nevaříme! Do tohoto teplého mořidla dáme maso, přiklopíme a necháme v nálevu marinovat alespoň do druhého dne. Takto naložené grilujeme a podáváme k němu různé omáčky a chléb. Zakysané smetany dáme do mističky, špetku osolíme a přidáme asi jednu lžičku gulášového koření a podle chuti thajskou omáčku (sladká chilli omáčka na kuře).
- Promícháme, grilované maso si namáčíme v omáčce, zapíjíme pivem a zajídáme chlebem.
Autor receptu: Michaela Kudláčková