Head
- hovězí maso 1 kg
- pepř 1 špetka
Postup přípravy
Nakrájíme svíčkovou na 4–5 cm vysoké steaky
Maso má výraznou chuť, a tak není zapotřebí koření ani marinád
Maso položíme na dostatečně rozpálenou pečicí plochu (gril či steakovou mřížkovanou pánev) a zprudka opečeme po obou stranách, abychom zastavili únik šťávy
Poté maso posolíme, zmírníme oheň a dopečeme podle chuti: stupeň rare – 2 minuty z každé strany, medium rare – 5 minut z každé strany, medium well – 8 minut z každé strany, well done – 10 minut z každé strany
Na pánev vylijeme sklenici sterilovaného pepře a svaříme ho
Poté ho zalijeme smetanou, přilijeme panák koňaku a necháme vařit až do zhoustnutí
Pěkné brambory umyjeme, nakrájíme na čtvrtky, posolíme, posypeme nakrájenou bazalkou, rozložíme na plech a pečeme při 230 °C asi 25 minut