Korpus
- vejce 5
- cukr 200 g
- ananasový kompot 180 g
- polohrubá mouka 250 g
- mleté vlašské ořechy 100 g
- voda 3 PL
Krém
- šlehačka 250 ml
- bílý jogurt 200 ml
- moučkový cukr 2 PL
- mandlové aroma
Postup přípravy
1. Celé vejce ušleháme s cukrem a vodou do husté pěny. Přidáme rozmixovaný ananas, mleté ořechy, mouku a prášek do pečiva. Nalijeme na moukou vysypaný plech a pečeme zhruba 15 - 20 minut.
2. Na krém si vyšleháme hustou šlehačku, přidáme jogurt, cukr a mandlovou příchuť.
3. Krém rozprostřeme na hotové vychladlé řezy, které nakonec posypeme skořicí, nebo čokoládou.
Autor receptu: Marta Kourková