Suroviny
- Kosti z divočáka 250 g
- srnčí maso 250 g
- mrkev 1 ks
- česnek 2 stroužky
- celer Půlka
- petržel 1 ks
- nové koření
- polévkové koření špetka
- petrželová nať
- sůl
Postup přípravy
- Do studené vody vložíme maso a kosti, přidáme očištěnou zeleninu vcelku, ochutíme polévkovým kořením.
- Přidáme trochu soli, nové koření a pod pokličkou vaříme Během vaření odebíráme z vývaru šlem, aby polévka byla v závěru čirá.
- Uvařenou scedíme, kosti obereme, maso nakrájíme na malé kousky, mrkev na proužky a vložíme zpět do vývaru. Ostatní zeleninu nepoužijeme.
- Připravíme si domácí nudle.
- Na vál dáme kopeček hrubé mouky, uprostřed uděláme důlek, do důlku vyklepneme vejce, mírně osolíme.
- Nejprve šleháme vidličkou, postupně přidáváme mouku a uhněteme hustší těsto.
- Rozkrojíme na dva díly a každý díl vyválíme na velmi tenkou placku.
- Placky necháme 10 minut schnout, pak obrátíme a necháme schnout dalších deset minut.
- Chceme-li mít nudle dlouhé, pak placky nekrájíme na plátky, ale srolujeme a krájíme na vlasové nudle.
- Dáme vařit do vody ochucené polévkovým kořením, když jsou nudle měkké, vložíme do vývaru a zamícháme.
- Do polévky přidáme jemně nakrájenou opranou petrželovou nať.
Autor receptu: Eva Pilarová