Suroviny
- semínka koriandru (semínka) 1 lžíce
 - kmín (celý) 2 lžíce
 - slunečnicový olej 1 lžíce
 - česnek (prolisovaný) 3 stroužky
 - cibule (nasekaná najemno) 2 ks
 - sladká paprika (mletá) 2 lžičky
 - mletý zázvor 2 lžičky
 - rajský protlak 1 lžíce
 - voda 500 ml
 - nakládaná rajčata 2 ks (jedna 425 g)
 - dýně (nahrubo nakrájená) 600 g
 - lilek (na kostičky) 1 ks
 - sterilovaná cizrna (slitá) 300 g
 
Citronový kuskus
- kuskus 2 hrnky (400 g)
 - voda (vroucí) 500 ml
 - citronová kůra (nahrubo nastrouhaná) 2 lžičky
 - citronová šťáva (citronová štáva) 2 lžičky
 - hladkolistá petržel (nasekaná nahrubo) 2 lžíce
 
Postup přípravy
- Ve hmoždíři rozdrťte semínka koriandru a kmín na jemný prášek. Prosejte do malé mísy, zbavíte se tak případných slupek.
 - V kastrolu rozehřejte olej a za stálého míchání na něm orestujte česnek s cibulí, dokud cibule dostatečně nezměkne. Přidejte rozdrcená semínka s kmínem, zbylé koření a chvíli povařte.
 - Přidejte protlak, vodu, rajčata z plechu a dýni a přiveďte k varu. Snížte teplotu a odkryté vařte asi 20 minut.
 - Poté vmíchejte lilek s cizrnou a zakryté poduste asi 10 minut, dokud nebude vše dostatečně měkké.
 - Citronový kuskus: Kuskus zalijte vroucí vodou, zakryjte a nechte stát asi 5 minut nebo dokud se nevstřebává veškerá voda. Promíchejte vidličkou a přidejte kůru, šťávu a petrželku. Opět promíchejte a podávejte s připravenou zeleninou.