Příloha
- brambory 1 kg
Head
Postup přípravy
Vepřové kotlety naklepeme, po krajích na pár místech nařízneme, aby se nekroutily při pečení. Osolíme, opepříme. Cibuli nakrájíme na proužky a restujeme na pánvi s olejem. Přendáme ji do pekáčku a na pánev vložíme kotlety. Zprudka je opečeme z obou stran dohněda a položíme na cibuli. Do pánve vlijeme trochu vody, provaříme a nalijeme na maso. Smetanu smícháme důkladně s hořčicí, tymiánem a dostatečně opepříme. Můžeme (podle chuti hořčice) ještě přisolit. Vše nalijeme na maso a vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů. Pekáč je lepší ze začátku tak na půl hodiny přikrýt, pak odklopit a dopéct. Celkem pečeme asi 40 minut. Téměř veškerá tekutina by měla vsáknout do masa, až zbyde hustý sos.
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme. Mezitím si připravíme na pánvi cibuli se slaninou, zlehka osmahneme. Uvařené brambory přendáme do mísy, přidáme k nim slaninu s cibulí a trochu rozšťoucháme.