Suroviny
Postup přípravy
1
Maso dáme uvařit do minimálně litru a půl vody do tlakového hrnce
Přidáme oloupanou cibuli, 10 kuliček pepře a nové koření, lžíci polévkového koření, kostky hovězího Masoxu, libeček, vodu, oloupanou kořenovou zeleninu
Vaříme do změknutí masa (asi 40 minut)
2
Z mouky, vody a vajec vypracujeme hladké vláčné těsto, které necháme dvacet minut odpočinout při pokojové teplotě
Poté je tence rozválíme a dáme na čistou utěrku proschnout
Těsto se nesmí nechat schnout dlouho, jinak nepůjde krájet a nedáme je ani do mlýnku na nudle! Pokud bude příliš tuhé, přidáme trošku vlažné vody, aby zvláčnělo
Nudle uvaříme zvlášť
3
Játra rozmixujeme a suroviny na knedlíčky rozmícháme v těsto, z nějž vykrajujeme do vroucí polévky knedlíčky